onsdag, januari 04, 2006

Nationalekonom?!

Peter Svensson; ett namn att lägga på minnet för den som följer med i ekonomisk press. För om detta namn dyker upp som referens i samband med artiklar med ekonomisk inriktning så dra öronen åt er, alternativt se det som stor humor i Gits Karlssons gamla fina kåserianda.

I dagens CITY har man haft nyhetstorka och valt att publicera någon slags debattartikel "light" där denne Svensson raljerar och ondgör sig över att vår nya arena (om den blir verklighet) ska finansieras delvis med skattemedel. Klicka nu in på artikeln och njut av en orgie i faktafel och den gamla tidens politiska retorik, skulle inte bli förvånad om Herr Svensson fått sin argumentativa skolning i något av de politiska ungdomsförbunden.

Karln understryker sin dumhet med kommentarer så som "Det finns "småstäder" som Rom och Milano där lag som Roma och Lazio respektive Milan och Inter kan dela på en arena." – Hur tänker du nu Peter? Ahh, de spelar på samma arena. En lösning som leder till konflikter, ökat slitage, höjda underhållskostnader, sammandrabbning av de respektive lagens våldsbenägna fans, ökat tryck på kollektiva färdmedel etc. etc. Ta nu med detta i ekvationen och fundera på vad det är för typ av finansieringar som löser de problem som uppstår? Ja just det, SKATTEPENGAR. Lite som det gamla talesättet om gungor och karuseller…

I just denna kommentar bortser vi från socioekonomiska aspekter som påverkas av klubbars geografiska tillhörighet så som minskad publiktillströmning om en delad arena hamnar på fel plats, värdet i klubbens varumärke kan devalveras osv.

Ett ämne som detta bör och ska debatteras (vi har inte gjort annat under 15 år känns det som) men då ska diskussionen omfatta helheten, inte lösryckta delar som tas ur sitt sammanhang för att en bitter (djurgårdare?!) man är lite ledsen i ögat. Vet ej vilken specialistkompetens Herr Svensson tror sig besitta, men sunt förnuft verkar inte ha varit en av kurserna på hans väg mot att bli "nationalekonom".

***

När ni väl läste Peter Svenssons lilla text så antar jag att ni av bara farten fortsatte skratta och ögnade igenom DIF-Supportern Mikael Erikssons syn på saken. Detta är så patetiskt att jag inte ids kommentera det mer än att säga. "Min tvåårige gudson är mindre ogin i sandlådan och även bättre på att underbygga ett resonemang än dig Mikael." – Tack för skratten!

***

Rikard Norling bjuder på dagens nästa underhållningsinslag. Här kan vi bara tipsa om en skön stunds läsning, kommentarer överflödiga.

***

Haris snart klar för Peking, skriver Dagens Nyheter - huruvida det är ett köp eller ett lån framgår dock inte. Tror och hoppas på det sistnämnda då Haris är en man för framtiden.

***

Avslutningsvis kan vi konstatera att utländska klubbar tycks ha insett det som våra förbundskaptener borde känt till i flera år. Max är KLASS! Dagens rykte talar om intresse från Willem II i Holland. Oavsett sanningshalten i detta rykte så tycker jag saken är klar. Max, vänta! Din chans kommer, så se till att den blir sportsligt intressant och inte bara ekonomiskt fördelaktig.